“تغییرکاربری غیر مجاز ”
دستورالعمل تغییر کاربریهای غیر مجاز :
“تغيير كاربري غيرمجاز “موضوع ماده 10 قانون اصلاح قانون حفظ كاربري اراضي زراعي و باغها مصوب 1/8/1385 مجلس شوراي اسلامي ) موضوع ماده 11 تصويب نامه شماره 59879/ت 37110 هـ مورخ 19/4/1386 هيئت وزيران) مي باشد.
✅- تغییر کاربریهای غیر مجاز :
اقدامات ذيل در صورتي كه در اراضي زراعي و باغهاي موضوع قانون اصلاح قانون حفظ كاربري اراضي زراعي و باغها و بدون رعايت ضوابط و مقررات مربوطه و اخذ مجوز از كميسيون تبصره يك ماده يك و يا موافقت سازمان جهاد كشاورزي در قالب طرحهاي تبصره 4 الحاقي قانون مذكور حسب مورد صورت گيرد و مانع از تداوم توليد و بهرهبرداري و استمرار كشاورزي شود به عنوان تغيير كاربري غيرمجاز تلقي ميگردد:
– برداشت يا افزايش شن و ماسه
– ايجاد بنا و تاسيسات.
– خاكبرداري و خاكريزي.
– گودبرداري.
– احداث كورههاي آجر و گچپزي.
– پيكني.
– ديواركشي اراضي.
– دپوي زباله، نخاله و مصالح ساختماني، شن و ماسه و ضايعات فلزي.
– ايجاد سكونتگاههاي موقت.
– استقرار كانكس و آلاچيق.
– احداث جاده و راه.
– دفن زبالههاي واحدهاي صنعتي.
– رها كردن پسابهاي واحدهاي صنعتي، فاضلابهاي شهري، ضايعات كارخانجات.
– لولهگذاري.
– عبور شبكههاي برق.
– انتقال و تغيير حقابه اراضي زراعي و باغات به ساير اراضي و فعاليتهاي غيركشاورزي.
– سوزاندن، قطع و ريشهكني و خشك كردن باغات به هر طريق.
– مخلوطريزي و شنريزي.
– احداث راهآهن و فرودگاه.
– احداث پارك و فضاي سبز.
– پيستهاي ورزشي.
– استخرهاي ذخيره آب غيركشاورزي.
– احداث پاركينگ مسقف و غيرمسقف.
– محوطهسازي (شامل سنگفرش و آسفالتكاري، جدولگذاري، سنگريزي و موارد مشابه(
– صنايع تبديلي و تكميلي و غذايي و طرحهاي موضوع تبصره 4 فوقالذكر.
– صنايع دستي.
– طرحهاي خدمات عمومي.
– طـرحهاي تملك داراييهاي سرمايهاي مصوب مجلس شوراي اسلامي (ملي ـ استاني)
✅- تغییر کاربریهای مجاز:
احداث گلخانه ها، دامداریها، مرغداریها، پرورش ماهی و سایر تولیدات کشاورزی و کارگاههای صنایع تکمیلی و غذائی در روستاها بهینه کردن تولیدات بخش کشاورزی بوده و تغییر کاربری محسوب نمی شود . موارد ذیل با رعایت ضوابط زیست محیطی و با موافقت سازمانهای جهادکشاورزی استانها بلامانع است . همچنین تغییر کاربری اراضی زراعی و باغات برای سکونت شخصی صاحبان زمین تا ۵۰۰ مترمربع فقط برای یکبار مجاز است . موارد مذکور در صورت اخذ مجوز از سازمان جهادکشاورزی از پرداخت عوارض این قانونمعاف هستند .
( تبصره ۴ ماده ۱ و تبصره ۱ ماده ۳ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب ۱/۸/۸۵ مجلس شورای اسلامی)
– خانه کارگری و نگهبانی:
در قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی کشور مصوبه سال ۱۳۸۶ و تعیین مصادیق آن یکی از مواردی که مشمول تغییر کاربری نبود احداث خانه کارگری و نگهبانی بود ولی چون به کرات مشاهده شده که در بسیاری نقاط کشور افرادی و یا ارگانهائی اقدام به قطعه بندی اراضی کشاورزی نموده و سپس مالکین آن با استفاده از این امر اقدام به احداث ساختمانهای ویلائی غیر متعارف تحت نام نگهبانی و گارگری نموده و موجب تخریب و تغییر کاربری وسیع اراضی کشاورزی و باغی شده اند لذا :
نمایندگان وزارتخانه های جهاد کشاورزی، مسکن، صنایع و سازمان های محیط زیست و گردشگری در جلسه ۳۰/۱۱/۸۹ خود عنوان ” ساختمان نگهبانی و کارگری ” را از شمول معافیت تغییر کاربری حذف نمودند و مالکین اینگونه اراضی از این تاریخ نمی توانند اقدام به احداث ساختمان تحت عنوان نگهبانی و کارگری در ملک خود بنمایند . لذا این موضوع باید مورد توجه کارشناسان محترم رسمی رشته کشاورزی در پرونده های ارجاعی از دادگاهها قرار گیرد . ضمنا متقاضیانی که واقعا قصد احداث اتاق کارگری و نگهبانی دارند باید با مراجعه به امور اراضی جهادکشاورزی شهرستانها درخواست خود را ارائه دهند تا کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ قانون حفظ اراضی کشاورزی و باغی در استان مربوطه درخواست وی را بررسی و طبق ضوابط مشخص اتخاذ تصمیم نمایند.
قبول وکالت در کلیه دعاوی توسط وکیل پایه یک دادگستری ٠٩١٢٧٠٤٥١٧٧ عباسیان